Loskomen van verstrikkingen

Een paar weken geleden was de dag dat ik 47 jaar oud werd. Ik was op vakantie in een mooie vallei in de bergen van Oostenrijk.

Mijn vrouw verraste me met een heel mooi cadeau! Een mes, voor een jager, voor een krijger.
In zo’n mooie leren hoes om aan mijn riem te dragen.
Een mes gegeven met de intentie om de verstrikkingen mee door te snijden die nog actief zijn in mijn systeem.
Verstrikkingen met oude patronen en programmeringen, overgenomen en gedragen delen van (voor)ouders en de maatschappij.

Een paar dagen later had ik het gevoel dat ik er even alleen op uit wilde om door de mooie bossen te gaan zwerven, op zoek naar de schatten van de natuur.
Ik nam mijn nieuwe mes mee en ging op pad.
Ik liet me leiden door de boodschappen uit het bos met zijn machtige oude bomen en de vele wildpaadjes van al het leven daar.
De hertjes lieten zich veel zien in dat gebied, zelfs zichtbaar vanaf ons plekje aan het raam in het restaurant van het hotel, en onderweg tijdens de wandelingen. Ik hoopte een mooi gewei te vinden.

Ik ben al snel van de paden afgeweken, en gaan dwalen door de bossen en de bergen. Na een tijd klauteren en genieten waren er geen aanwijzingen meer, en ben ik stil gaan zitten aan de voet van een oude den.
En daar lag ie! Een jonge hertenschedel met een klein gewei.
Hoe wonderbaarlijk, er zat ijzerdraad om het gewei heen. Het jonge hertje heeft waarschijnlijk in een hek vast gezeten. Verstrikt in de draden.
Ik werd stil vanbinnen en vroeg of ik het mee mocht nemen. In het medicijnwiel heb ik de totem van het hert, en het is mooi om die kracht en energie te mogen inzetten tijdens ceremonie.
Wat tabak geofferd als dank, ik voelde de energie, zachtheid en kracht van het jonge hert door me heen stromen.
Later in het hotel heb ik een tang gepakt en voorzichtig de metalen draden losgemaakt.
Het jonge hert bevrijd van wat hij met zich mee droeg.

Het ontwarren van de kluwen van verstrikkingen, van draden uit het verleden die -meestal onbewust- een hele grote invloed uitoefenen op het hele systeem is een lang en vaak moeilijk proces.
Het gaat erom bewustzijn te krijgen op die programma’s en patronen die ons niet meer dienen, ernaar te gaan kijken, te voelen, toe te laten en herkennen.
Programma’s aangenomen in het verleden -vaak al als kind- als bescherming of overlevings-strategie.
Langzaam, beetje bij beetje mag het dan helder worden. Mag de vertroebeling zakken en kan het zielenlicht meer gaan stralen.

Ik heb dit jaar de trainingen “breek de stilte 1 & 2” van Interakt in Tiel gevolgd, opstellen van het verlangen volgens de methode van Frans Rupert. Ongelooflijk wat er allemaal in beeld is gekomen en hoe wij mensen afsplitsen van onze gezonde delen, als overlevings-mechanisme.

Het kan heel fijn zijn om hulp en ondersteuning te ontvangen op je eigen pad.
Je bent welkom voor een helende ademsessie, een klanksessie of een coachingstraject.
In onze vakantieweken zal er ook veel ruimte en helderheid ontstaan, zodat de ruis minder wordt en je meer vanuit je kracht en verbinding kan leven.
Wees welkom!