Bedankt om me te gidsen door deze “groeiweek”.
Ik voel me letterlijk herboren.
Er is zoveel wat ik meeneem naar huis en naar mijn verdere leven.
Jullie doen dit beiden met zoveel toewijding, bedankt voor de positieve energie!

Mijn filosofie is: doe wat je hart je ingeeft, leef vanuit je gevoel en werk vanuit je passie!

Ik heb een lange weg bewandeld van in mijn hoofd leven en doen wat moet, naar werken en leven vanuit mijn gevoel, intuïtie en passie.

Ik was net 26 geworden toen ik mijn rugzak inpakte en voor lange tijd de wereld ging rondreizen.
Er is toch meer dan dit…? Voelde ik al een lange tijd.
In ruim vier jaar heb ik vele landen bezocht.
Voor het avontuur, én om de onrust te stillen die er in mijn lijf en leven zat. Ik wilde me losmaken van het hele systeem.
Van familie en vrienden, van werk en allerlei verplichtingen. Ik wilde vrij zijn. Ademen, ervaren en de grootsheid van onze mooie aarde zien en voelen.
Onderweg werd ik continue opnieuw gespiegeld en heb ik vele bijzondere mensen en leraren mogen ontmoeten. Heb ik op blote voeten door de woestijn in Australië gelopen, bergen beklommen in de Himalaya’s en de tocht naar Santiago de Compostella gelopen.
Ik heb genoten en geleerd van de vrijheid waar ik zelf voor gekozen had.

Veel ontmoetingen en avonturen later stond ik in Thailand en voelde ik na al die tijd dat het genoeg was. Niet nog weer een ander land, maar terug naar Nederland, om het daar te gaan doen.
Ik heb de vrijheid geproefd, ben voor een deel losgekomen uit dat wat bij mij vast zat en snakte weer naar een vaste en eigen plek.
Nadat ik nog een aantal jaren in mijn geboortedorp heb gewoond -een paar huizen naast mijn ouderlijk huis- ben ik nu gelukkig getrouwd en verhuisd naar een dorpje onder Breda.

Als freelance chef-kok werk ik ruim acht jaar als zelfstandig ondernemer. Daarnaast organiseer ik sinds 2009 yogavakantieweken, en ben ik ruim voor die tijd begonnen met het geven van één op één sessies, klankconcerten en yoga & meditatiedagen.

Ik vind het prettig en belangrijk om een veilige sfeer te creëren waarin een ieder de ruimte heeft voor zijn of haar eigen proces. Om in de diepere bewustzijnslagen te werken, te lachen en te voelen…
Met een flinke dosis humor en enthousiasme!

Opleidingen en trainingen:

– Breek de stilte 1 & 2, Interakt
– Reis van de man
– Mannen in het Wild jaartraining
– Yogadocentenopleiding, 1½ jaar.
– 160 uur klinische yoga & ayurveda opleiding, India
– Yoga & vedanta training, yoga & meditatietraining; India
– Verschillende yogaretraites, India, Nepal en Nieuw Zeeland
– Lam Rin opleiding (Tibetaans Boeddhisme), Nepal
– Meerdere vipassana retraites, Thailand, Nieuw Zeeland, Nederland
– Heartmatters, vier keer een week, Nemi Nath, Australie
– The ultimate transformation, Nemi Nath, Australie
– Silva Mind Control, Nederland
– Personal Reconnection
– Reiki I & II
– Chakrahealing I, II & III (SHY Holland)
– Aurabalancing, Nemi Nath, Australie

Na vele reizen over de hele wereld kwam Marieke thuis in Peru. Ze ontving een inwijding van een sjamaan. Sindsdien heeft ze en eigen praktijk voor sjamanisme. “Soms zie ik tijdens workshops of meditaties de glinsterende kraaloogjes van de sjamaan uit Peru verschijnen en dan glimlachen onze harten naar elkaar…”

In haar praktijk Anka Maranka inspireert en begeleidt ze groepen en individuen tijdens hun innerlijke zoektocht.
Als sjamaan werkt ze als healer, bewustzijnstrainer en kruidengeneeskundige. Marieke haalt kennis uit verschillende oeroude én moderne tradities.
Uit oorspronkelijke én nieuwe gebruiken van culturen en volkeren over de hele wereld die aansluiten bij zowel collectieve, persoonlijke, tijdloze en eigentijdse thema’s.
De sjamanistische stroming die ze volgt heet Universeel Sjamanisme, lees hier meer over universeel sjamanisme.

Anka Maranka
“Deze woorden en klanken zijn mij doorgegeven tijdens trancereizen en dit is wie ik ben. Maranka is een combinatie van Marieke, mijn aardse geboortenaam en van Maria, de oermoeder. Een sjamanca is een vrouwelijke sjamaan. 
Anka komt van de Ankh, het verankeren in de aarde, het licht verankeren op aarde, de sleutel van het eeuwige leven…”
De kracht van Anka Maranka is voortgekomen vanuit een innerlijke beweging.
Een natuurlijk samenvloeien van eigen ervaring, opleiding, contemplatie, herinnering, training, inwijding en ontwikkelde talenten heeft ertoe geleid dit werk te mogen doen.
Kijk hier op haar website.

De activiteiten en begeleiding die door Anka Maranka worden aangeboden zijn een uitnodiging om naar binnen te gaan. Daar liggen je antwoorden. Ze bieden je de gelegenheid te onderzoeken wie jij bent en wat er in jou leeft. Een inspiratie- en voedingsbron om te leven vanuit je hart en je authenticiteit.

Zo worden er sjamanistische workshops en cursussen, trancereizen, ceremonies, kruidenwandelingen en spirituele vakanties georganiseerd voor verrijking, spirituele groei en samen zijn.
De individuele sessies zoals sjamanistische healing, life-style coaching, kruidengeneeskunde, begeleiding bij veranderings-, verwerkingsprocessen en hooggevoeligheid bieden ondersteuning bij innerlijke processen en bewustwording.