Transformatie retraite in de Belgische Ardennen

Op een prachtige, natuurlijke plek in de Belgische Ardennen krijg je in deze week de rust, ruimte en voeding om je weer meer te verbinden met je bron.

Met een uitgebalanceerd programma met o.a. flow yoga en meditatie, sjamanisme, trancereizen, rituelen op bijzondere krachtplekken, dans en verstilling.
We bieden je in deze yoga vakantie allerlei vormen aan om uit de drukte van alledag, en in verbinding te komen.
Met jezelf, met de groep en met de prachtige natuur om ons heen.

Een retraiteweek waarin ruimte wordt geboden om een stevig contact met jezelf te ervaren en te verdiepen.

In het kort:
– Compleet verzorgde retraite met yoga, sjamanisme en diverse meditaties voor €925,- all-in.
– Diepgang & authenticiteit.
– Accommodatie op basis van tweepersoonskamers. tipi en hobbithuisje  (een pers. kamer  beperkt beschikbaar)
– Heerlijk vers en gezond vegetarisch eten, koffie, thee fruit en snacks inbegrepen.
– Ervaren en bezielde begeleiding.
– Prachtige natuur direct om ons heen.
– plezier en ontspanning!

In de ochtend starten we in stilte met de zonnegroet en meditatie. Na het ontbijt is er meestal een uitgebreide yogales.
Deze yogalessen zijn krachtig, afgestemd en een fijne bedding om de dag mee te starten. Na de lunch gaan sommigen lekker wandelen en anderen luieren wat, totdat in de middag het programma doorgaat met bijvoorbeeld een bewegende meditatie, of een verdiepende les over energie en bescherming. Ook worden er mantra’s gezongen, doen we dans, gaan we naar een prachtige krachtplek in de buurt voor een mooi ritueel en verbinden we ons met het vuur. En er wordt iedere dag heerlijk voor je gekookt, dát alleen al is voor veel mensen echt vakantie. Mocht je een speciaal dieet volgen dan kunnen we dat ook verzorgen.

Voor wie?
Voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 80 jaar. De yogalessen zijn zo afgestemd dat iedereen kan mee doen: beginners, gevorderden en yogadocenten. De meeste mensen komen alleen. Er zijn ook regelmatig koppels, vriendinnen, vrienden, moeder en dochter en zussen in de groepen. Heb je behoefte om er even helemaal uit te zijn, te ontspannen en op te laden? Dan is deze week voor jou!

Cursusleiding
De retraite wordt begeleid door Marcel Schut en Marieke Schut-Schouten (Anka Maranka).
Marcel zal tijdens deze week o.a. de yogalessen verzorgen. Hij heeft jarenlang rond de wereld gereisd en op vele plaatsen yoga en meditatieretraites gedaan. In India heeft hij diverse yogatrainingen gevolgd. Daarnaast is hij chef-kok en zal hij je deze week verwennen met lekkere en gezonde vegetarische maaltijden.
Marieke deelt haar kennis over het sjamanisme. Haar lessen bieden je de gelegenheid om meer diepgang in jezelf te ervaren en je bewuster te worden wie je bent en van de wereld om je heen.

Marcel en Marieke hebben hun krachten gebundeld. Sinds 2009 verzorgen ze met veel plezier en toewijding samen deze vakantieweken. Ze vullen elkaar aan en vormen een prachtige eenheid voor een onvergetelijk verblijf.
Lees in het gastenboek de reacties van anderen.

Locatie
Aan de rand van het dorpje Heyd in de Belgische Ardennen, geflankeerd door bossen en heuvels en met een weids uitzicht, hebben we de beschikking over een knusse boerenhoeve uit 1875.
Met liefde en aandacht voor detail verbouwd door de Nederlandse eigenaren bieden we je een nette en gezellige accommodatie aan op basis van vegetarisch vol pension.
Met veel groen (ruim 1/2 hectare) direct om en bij de locatie, een mooie aangelegde tuin en paden direct de natuur in.

Het maximaal aantal deelnemers is 13 à 14 personen, plus drie mensen begeleiding (Marcel, Marieke en een assistent).
We hebben de hoeve voor eten & slapen, een mooie zaal om in te werken, een hele ruime tuin waarin o.a. het hobbithuisje (2 persoons) en de tipi staan.
Er is keuze uit vier tweepersoonskamers, drie éénpersoonskamers (toeslag) en de tipi (2 à 3 personen)
Er is in deze week plaats voor één kleine tweepersoons tent.

Kijk hier voor een foto-impressie.

Voeding
Gezondheid en bewustzijnsontwikkeling gaan hand-in-hand. Er wordt deze week met liefde vegetarisch voor ons gekookt door Marcel. Hij is chef-kok en laat ons genieten van gezonde en overheerlijke maaltijden met veel salades en groenten, en vers gebakken brood. Ook koken wij met plezier voor mensen met allergieën en dieetwensen om gezondheidsredenen.

Basisprogramma:
08:00 – zonnegroet en meditatie
08:40 – (licht) ontbijt
10:00 – yoga, ademoefeningen en meditatie (+/- 2 uur) (of soms een stilte wandeling)
12:30 – lunch
14:30 – 15:45 sjamanistische meditatie & ceremonies, chakra- & energiewerk/ vrije tijd
18:30 – diner 20:30 – avondprogramma; meditatie, dans, trancereis, bezoek dolmen

Er is tussen de lessen door genoeg ruimte om lekker te wandelen en te luieren. Ook is er alle ruimte om lessen over te slaan en te doen wat op dat moment klopt.

Kosten
De prijs voor de retraiteweek is €925,- all-in.* Op basis van een tweepersoons kamer.
Dus inclusief verblijf, alle maaltijden, koffie, thee, fruit en snacks. Ook alle lessen en activiteiten zijn inbegrepen.

In de tipi zijn twee of drie slaapplaatsen (eigen matrasje en slaapzak meenemen) kosten zijn €825,-
Per week zijn er drie éénpersoonskamers beschikbaar, toeslag is €175,- p.p.
Voor één persoon is er plek voor een (eigen) klein tentje of een kleine caravan, kosten hiervoor zijn ook € 825,- all-in.
*Wanneer je vanuit een bedrijf boekt en de BTW kan aftrekken betaal je bovenop de kosten 21% BTW

Aanvang zaterdag om 12:00 (met lunch), einde op de vrijdagmorgen om 10.00 uur.

Inschrijven doe je via e-mail of telefonisch op 06 – 30849615, en wordt definitief door een aanbetaling naar ons over te maken van 250,- euro. Gegevens vind je op het aanmeldformulier wat je krijgt toegezonden. Uiterlijk een maand voor aanvang betaal je het resterende bedrag.
Vermeld bij de betaling graag duidelijk je naam en de cursusdatum.

Voel je vrij om kontakt met me op te nemen voor meer informatie. Op deze pagina staan de algemene voorwaarden.  

Agenda
Transformatie retraite Belgische Ardennen 2020

25 juli – 31 juli
1 aug – 7 aug
8 aug – 14 aug

Retraiteweek 2019
Het was een hele bijzondere week! Ik heb genoten van alles. Het heerlijke eten, de yoga- en meditatie, het in verbinding zijn met de groep en met mezelf. Ik ben inderdaad dichter bij mezelf gekomen. Ik ben er weer aan herinnerd wat echt belangrijk is in het leven. Leven naar mijn hart, de dingen doen die ik leuk vind op mijn eigen, unieke manier. Ook is mijn hoofd meer tot rust gekomen en ben ik tot ontspanning gekomen. Precies wat ik nodig had! Dankzij jullie liefdevolle, toegewijde lessen, aandacht etc. Dank jullie wel! Ik zal hier nog vaak met warmte aan terug denken, en wellicht tot ziens!
Lieve groet Mariska

Retraiteweek 2019
Met gezonde spanning kwam ik hier vorige week aan. Wat staat me te wachten? Ga ik het wel naar mijn zin hebben? Al na één dag wist ik dat ik me nergens zorgen om had hoeven maken. Wat een bijzondere ervaring! De bijzondere en leerzame sessies, de krachtige yoga en schitterende en rustgevende natuur. In één woord; genieten! En dat allemaal onder jullie liefdevolle begeleiding, wauw! Ik heb gelachen, gehuild en vooral ontzettend veel geleerd. Vol goede moed ga ik naar huis, heb vertrouwen in de toekomst. Heel erg bedankt voor alles. Jullie liefde, aandacht en het heerlijke eten. Jullie zijn schatten en ik wens jullie alle goeds voor de toekomst. Hopelijk tot ziens!
Veel liefs, Rosalie

retraite 2018
Lieve Marieke & Marcel Voor de tweede keer zo’n mooie week bij jullie meegemaakt. Wat heerlijk was het. Ik voelde me enorm uitgeput toen ik kwam en heb heerlijk bij kunnen tanken. Vorig jaar was ik enorm geïnspireerd en heb er heel lang op voort kunnen gaan. Ik voel me weer enorm goed. Dank jullie wel voor alle zorg en aandacht en het heerlijke eten.
Liefs, Josefien

Altaar yogaweek, yogavakantie, vakantie yoga en sjamanisme

retraite 2016, bij de Dolmen

De accommodatie ligt midden in de prachtige natuur van de Belgische Ardennen
De zaal aan de buitenkant
Lange wandelingen maken in de omliggende bossen en heuvels

Groep retraite 2016

Er is altijd een altaar tijdens de yogaweek
Een beeld van de accommodatie
Nog meer lekker eten tijdens de yogaweken; elke dag een heerlijke salade bij het eten!

Heerlijk en gezond eten tijdens de retraite.

Groep yogavakantie 2015
De yogazaal/werkruimte
Genieten
Als je zin hebt, gezellig samen eten
Nog een indruk van de accommodatie van de yogavakantie

De bossen en heuvels achter onze locatie

Spirituele vakantie met Yoga en Sjamanisme Op een prachtig locatie in het hart van de Belgische Ardennen bieden wij vakantieweken aan voor verdieping en ontspanning. Een week helemaal voor jezelf om goed uit te rusten en niets te hoeven. Er wordt gezond en lekker vegetarisch gekookt door een professionele chef-kok.
Spirituele vakantie met Yoga en Sjamanisme De week is een zorgvuldig samengestelde combinatie van Hatha- en Vinyasa Yoga, verschillende meditaties, sjamanistische rituelen en ceremonies, dans, trancereizen met o.a. trommel, didgeridoo, stem en klankschalen, mantrazang en meer. Een heerlijke vakantieweek met de juiste diepgang waardoor je weer contact maakt met de helderheid en rust in jezelf.
Spirituele vakantie met yoga en sjamanisme Een week lang wordt er heerlijk voor je gekookt. Zijn er yogalessen helemaal in de flow. Zijn er stilte momenten. Doen we verschillende meditaties, dans en bewegen. Gaan we naar een krachtige, oeroude plek om de aarde te eren. Heb je alle tijd om te rusten, te zijn en niets te hoeven doen als dat je zo uitkomt. Kun je in de prachtige natuur wandelen, en vooral: jouw kracht, zachtheid en eigen energie weer ontdekken!